torsdag 27 januari 2011

KTH Social

Kungl Tekniska Högskolan (KTH) är ett gammalt lärosäte (grundat 1827) men har åldern till trots ett nyfiket och modernt sinne.

Sedan 2009 har KTH (Resurscentrum för nätundervisning (RCN) tillsammans med DSV på SU) jobbat för att få fram nya kommunikationsverktyg inom ramen för något som heter Virtuellt campus.

En del i Virtuellt campus utgörs av KTH Social, ett slags socialt nätverk (typ Facebook) som kopplar samman diskussioner mellan studenter och lärare och som sedan 10 januari också är kopplat till lärplattformens olika e-klassrum.

En av grundtankarna med KTH Social är främst att stärka det fysiska campus men är såklart också tänkt som ett hjälpmedel på KTH:s distanskurser.

Johan Thorbiörnson vid RCN/KTH: "Ingen student ska behöva misslyckas på grund av avsaknad av sammanhang och verktyg. Idag är det många studenter som gör prioriteringar, eller studerar, baserat på felaktiga underlag. Flertalet anser själva att de skulle prestera bättre om de fick hjälp av en annan student. Med KTH Social förbättrar vi kommunikationsmöjligheterna avsevärt och sätter saker och diskussioner i sitt sammanhang."

Personligen tycker jag att det är otroligt intressant med ett lärosäte som faktiskt försöker skapa en social och användarcentrerad webb och inte bara en informativ dito.

Varför är Facebook så populärt? Ja, kanske för att det är ett effektivt sätt att kommunicera på. Du kan hjälpa andra, även de som kanske inte ställer själva frågan…och det syns att du hjälper andra. Ett riktigt community med andra ord. Kanske precis som KTH Social.

KTH Social hittar du här: https://www.kth.se/social/

Mer lästips finner du här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar